Contact

Adres: Eikenhorstlaan 16
Postcode: 2245 BC Wassenaar
Telefoon: 070 514 5790 lees meer »

Over mij

Ik ben Gladys Bonta-Wetzel. Ik ben een logopedist met ruim 33 jaar ervaring. Na mijn afstuderen in 1981 aan de Hogeschool in Amsterdam .... lees meer »

Sociale media

Volg de laatste nieuws van mijn praktijk middels de sociale media.

Logo Logopediepraktijk Gladys Bonta-Wetzel
Meer dan 40 jaar ervaring als logopedist
Lid van De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en tevens geregistreerd in de Kwaliteitsregister Paramedici.

Referenties

Cees Stekelenburg

(vader van Milan)

Logopedie bij Gladys Bonta is meer dan alleen duidelijk de woordjes uitspreken. Gladys heeft ook veel aandacht voor bijvoorbeeld de motoriek van Milan. In een warme en huiselijke werkkamer verbetert Milan met behulp van Gladys zijn uitspraak en zinsopbouw.

Milan vind het ook erg leuk om te doen en dat komt mede door de gevarieerde opbouw van de sessie. Luisteroefeningen worden afgewisseld met het vertellen van verhalen (“wat zie je in de plaatjes gebeuren?”), oefeningen op de computer m.b.v. een speciaal softwarepakket en met de periodieke geluidsopnamen om de progressie hoorbaar te maken.

Wij zijn dan ook erg tevreden met Gladys en dat maakt het de wekelijkse rit van Leiden naar Wassenaar meer dan waar.

Annemarie

(Moeder van Florine en Max)

Mijn dochter en zoon hebben beiden logopedie gevolgd bij Gladys. Mijn dochter sliste en was daardoor moeilijk te verstaan en erg onzeker. Mijn zoon sprak onduidelijk.

Na iedere les kwamen zij beiden enthousiast thuis. Gladys wist hen op de juiste manier te benaderen. Zij kon zich goed verplaatsen in het kind. Zij vonden de lessen zó leuk, dat zij eerst thuis gingen oefenen, voordat zij aan hun huiswerk voor school begonnen. Mijn zoon maakte weleens de opmerking: 'Gladys is zo cool, waren de juffen maar allemaal zoals zij'.

Ik kan Gladys van harte aanbevelen, zij is lief voor de kinderen, vol begrip en heeft een groot empathisch vermogen. Hartelijk dank, mijn kinderen praten nu duidelijk: iets waar zij hun leven lang profijt van zullen hebben!!

Gerda Schmidt

Was het toeval...?! Omdat ik mij wilde informeren voor logopedielessen voor mijn zoon, belde ik Gladys op. In het gesprek merkte zij op dat ik met een duidelijk accent sprak. Ik ben Oostenrijkse en ik wilde heel graag mijn Nederlandse uitspraak verbeteren. Ik was er toen nog tamelijk onzeker erin.

Al kort daarna zat ik bij haar op de les en was meteen onder de indruk van haar positieve, enthousiaste en warme uitstraling. In ruim 2 jaar tijd zette ze zich enorm in om mij te helpen, door een op mijn tekortkomingen afgestemd programma: articulatie -, klank- , losmaak-, lichaamshoudings- en ademhalingsoefeningen, maar ik leerde ook mijn verhalen interessanter te vertellen. Tijdens de lessen was ik ook gefascineerd geraakt van de Oosterse filosofie en leefwijze, die ze goed kon overbrengen. Geleidelijk maakte ik een vooruitgang in de uitspraak van mijn Nederlands en werd stap voor stap ook zekerder in omgang met de mensen hier. Mede door deze therapie heb ik ook een positiever levensgevoel gekregen waarvoor ik haar nog steeds heel dankbaar ben. Gladys is een zeer charismatische persoonlijkheid en ik ben altijd blij als ik haar nu nog af en toe hoor of zie.

Jacqueline en Frans Walther

ouders van Juliette en Fabienne

Praktijkruimte: Deze hebben we bijzonder gewaardeerd; sfeervolle ambiance. Gladys Bonta is erin geslaagd om een goede balans te creeëren tussen gezellige huiselijkheid en neutrale zakelijkheid. De praktijk aan huis dekt zeker de lading van een professionele werkruimte met oog voor detail, warmte en gezelligheid.

Materiaal: Haar materiaal is zéér afwisselend, speels en creatief. Het gebruik van de computer is heel erg stimulerend en wordt heel erg gewaardeerd door de kinderen. Huiswerk is goed gestructureerd en het werkschriftje is naast nuttig, ook een leuk en illustratief middel.

Motivatie: Gladys Bonta is in staat om de kinderen te motiveren om er voor te gaan en ook steeds weer terug te komen. Ze doet dat op een uitermate warme, betrokken, vriendelijke en lieve wijze, waardoor niet alleen de kinderen, maar ook zeker de ouders, haar een warm hart toedragen.

Kennis: Gladys Bonta is zéér professioneel in haar vak. Ze weet haar kennis goed in te zetten en ook over te dragen op zowel de kinderen als de ouders.

Enthousiasme: Gladys Bonta is een boegbeeld van enthousiasme en betrokkenheid. Ze weet kinderen (en ouders) heel erg te inspireren en doet je zo ontzettend welkom voelen. Bovendien aarzel je geen moment om je kind aan haar toe te vertrouwen. Integendeel: het is een voorrecht om haar te hebben mogen leren kennen.

Prof. dr. L.B.M. Mennes

Na mijn hersenbloeding had ik een sterke afasie en moest ik weer leren spreken. Logopediste Gladys Bonta heeft mij daarbij zeer geholpen. In haar aangename praktijk aan huis en met oefeningen thuis heb ik mij, met haar hulp, de taal weer eigen kunnen maken.

Ik ben nu weer zodanig genezen, dat mensen, die niet van mijn hersenbloeding op de hoogte zijn, er niets van merken. Ik ben haar zeer dankbaar.

Annelies de Boer

Voor mijn kinderen had ik een logopedist nodig. Via een andere logopediste werd ons Gladys geadviseerd en ook andere bekenden spraken lovend over Gladys. Nu bijna twee jaar verder zijn wij nog steeds heel blij met haar. Mijn kinderen zijn taalzwak en neigend naar dyslexie. De ondersteuning, die mijn kinderen van haar krijgen is heel breed en divers. Van het goed uitspreken van woorden (zodat ze het ook later goed kunnen opschrijven) tot leuke maar ook zeer effectieve geheugentrainingen op taalgebied.

Door samen naast elkaar te zitten, is ook de focus op de lesjes optimaal en wordt er in een half uurtje serieus gewerkt aan diverse verschillende werkjes. Door deze variatie en de positieve houding van Gladys vinden mijn kinderen het leuk om naar Gladys te gaan. Ouders kunnen er gewoon bij blijven, maar wel op afstand om de les natuurlijk niet te verstoren. Gladys geeft daar, waar dit nodig is, toelichting aan de ouders w.b. het nut van de diverse lesjes, wat voor de ouders zelf ook interessant is.

Verder lopen haar afspraken precies op tijd en is de bereikbaarheid en het parkeren nooit een probleem. Tot slot is het nog het vermelden waard, dat zij een hele brede kennis heeft op haar vakgebied. Wij zijn en blijven erg tevreden over het nuttige werk van Gladys. Kijk op haar facebookpagina om een indruk te krijgen.

Jan-Teun de B.

"Het is heel plezierig om logopedie te volgen bij Gladys vanwege haar kennis, enthousiasme, inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid. Hierbij besteedt Gladys, naast de logopedie, ook veel aandacht aan de ontwikkeling van de cliënt in zijn geheel."

Margot de Jong

De reden dat onze dochter, Willemien, bij Gladys op les kwam, was doordat zij een beugel kreeg en de orthodontist eerst wilde laten checken of zij goed slikte. Een verkeerd slikpatroon vervormt immers de mond en doet zodoende het effect van de beugel teniet gaan. Inderdaad had zij Gladys hulp nodig om bewust te gaan slikken. Gaandeweg merkte Gladys echter ook dat zij een achterstand had op het gebied van taal, mede veroorzaakt doordat zij in het buitenland is opgegroeid en slechts één jaar op een Nederlandse school zat. Ook hier wist Gladys heel stimulerend mee om te gaan.

Wat echter ook het probleem moge zijn, opvallend is dat Gladys op een bepaalde manier toch de toon weet te treffen, waarmee ze een twaalfjarige bewust maakt, hoe belangrijk uitspraak, toon en taal is, maar ook je houding en het voorkomen. Hoe oud je ook bent, de manier waarop je een spreekbeurt houdt of een sollicitatiegesprek voert, zegt al bijzonder veel over wie je bent en zal mede bepalend zijn voor het succes.

Tijdens de les luisterde ik op de achtergrond met genoegen naar Gladys’ aanwijzingen, correcties en verhalen. Altijd stak ik er wel iets waardevols van op; direct toe te passen in mijn eigen spraakgebruik.

Onze dochter heeft inmiddels een mooie start gemaakt op de middelbare school. Blij zijn we dat Gladys op ons pad kwam en voor haar hulp aan Willemien.

Mevrouw Breslau

Na het overlijden van mijn man kreeg ik problemen met mijn keel, het praten en kreeg ik ook moeite met slikken. Ik kreeg een spoedoperatie i.v.m. een gezwel in mijn keel. Daarna had ik nog wel moeite met praten. Men raadde mij aan naar een logopedist te gaan. Ik kreeg het adres van mevrouw Gladys Bonta. Gelukkig klikte het tussen ons. Veel oefenen. Ook thuis blijven oefenen. Ik vond haar methode heel goed en ook haar enthousiasme, waarmee ze werkt. Ik heb haar ook bezig gezien met kleine kinderen. Heel knap hoe ze dat doet.

David Alderliesten

"Gladys is geweldig. Minder dan een half-jaar geleden kwam ik in haar praktijk met stotter- en ademhalingsproblemen en was het lastig om mij duidelijk te verstaan. Ik vond het gênant en zocht iemand, die mij er zo snel mogelijk vanaf kon helpen.

Spoel een half-jaar verder en ik heb geen stotterproblemen meer. De laatste ademhalingsmethodes worden aangeleerd en aangepast voor de dagelijkse routine. Gladys is efficient, objectief en ze is een wonder om mee te werken. Grappig, geïnteresseerd en altijd verrassend. Ik zal haar hiervoor mijn hele leven dankbaar zijn."

Moeder van Hans K.

Sinds enkele weken volgt mijn zoon (10) logopedielessen bij Gladys. Niet eerder toonde hij zoveel motivatie om zijn logopedisch probleem aan te pakken. Binnen korte tijd observeer ik dan ook al duidelijke verbeteringen. Met plezier gaat hij naar Gladys toe en stapt vervolgens ook weer met een tevreden gevoel de auto in.

Gladys toont een grote gedrevenheid om mijn zoon te begeleiden. Ze maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan materialen en brengt afwisseling aan in haar lessen. Mijn zoons probleem wordt niet geïsoleerd, maar in breder perspectief aangepakt. Ook met mij evalueert ze oefeningen en bespreekt vooruitgang. Ik heb haar inmiddels vanuit eigen professionele achtergrond, van harte aan kunnen bevelen aan diverse ouders.

Elmar Schmidt

Ik kwam bij Gladys omdat ik te snel en te onduidelijk praatte. Mijn vrienden hadden nauwelijks moeite met mijn snelle en slordige manier van spreken, maar in een nieuwe omgeving voelde ik mij zelden op mijn gemak, doordat ik anderen er vaak toe dwong om mij te vragen mijn zin te herhalen. Dan zei ik soms liever helemaal niets meer.

Door haar vlotte, vriendelijke en enthousiaste manier van werken, merkte ik al snel vooruitgang. De oefeningen die zij geeft, samen met de geluidopnames die zij regelmatig maakt tijdens de behandeling, geven de juiste stimulans om door te gaan. Elke keer als wij mijn eerste geluidsopname vergeleken met de meest actuele, schrok ik van de manier waarop ik sprak, toen ik voor het eerst bij haar binnen kwam. Als ik toch weer te snel ga praten denk ik aan de tips die zij mij gaf en hoef ik mij ook in uitdagendere situaties (bijvoorbeeld presentaties) niet meer onzeker te voelen. Ik pluk hier nu nog steeds elke dag de vruchten van.

Milja B.

Mijn dochter is 6 jaar en heeft sinds bijna een jaar logopedie bij Gladys. Gladys oefent o.a. met haar spraak, taal en auditieve vaardigheden. Sinds dit jaar is mijn dochter enorm vooruitgegaan. Ze spreekt duidelijker, kan concreter verhalen vertellen, heeft geen Engelse 'r' meer en heeft meer taal- en woordbegrip. Op al deze punten heeft Gladys haar geholpen. Dat doet zij op een hele enthousiaste manier. Mijn dochter vindt het altijd leuk om naar haar toe te gaan. Ook betrekt Gladys de ouder(s) er goed bij en maakt ze duidelijk, op welke manier zij zelf kunnen helpen.

Marjolein V.

Januari 2003 begonnen wij met logopedie in de praktijk van Gladys Bonta. Ik ben Marjolein V. en mijn zoon Floris was 4 jaar toen hij bij Gladys begon. Onze ervaring is altijd positief geweest.

De eerste weken is Gladys erin geslaagd om het vertrouwen te winnen van een toen nog hele stille, verlegen Floris. Floris is al die jaren (5) iedere week geweest en werd vooral gestimuleerd door de "spelletjes" op de computer. De werkwijze van Gladys hebben positieve invloed gehad op Floris. Wij zijn van mening dat we dit traject succesvol hebben kunnen afsluiten en dat Floris er nog steeds baat bij heeft van hetgeen hij allemaal geleerd heeft.

Heeft u direct behoefte aan een adviesgesprek? Laat uw telefoonnummer achter en ik bel u zo snel mogelijk terug.